skip to Main Content

Met gepaste trots
presenteren wij onze
smaken

Onze koeien grazen de hele dag in de Noord-Hollandse wei. Dat is niet alleen gezonder voor de dieren, het maakt de melk ook romiger en smakelijker. Ook rijpen we de kazen op een unieke manier en dat proef je. Niet voor niets zijn we de grote prijswinnaar bij de Holland Kaaskeuring.

Jong t/m belegen

Deze kazen zijn meermaals bekroond bij de Nationale Kaaskeuringen. Door het vochtige klimaat in het rijpingspakhuis verliezen ze relatief weinig vocht tijdens de rijping. Daardoor blijven ze heerlijk zacht en smeuïg van smaak en structuur. Geschikt voor op de boterham, maar ook lekker als blokje of in gerechten.

Alles over deze kaas

Extra belegen t/m oud

Deze kazen hebben 7 maanden tot 1 jaar kunnen rijpen. Gedurende deze tijd worden ze meerdere keren door onze kaasmeesters gecontroleerd. Deze smeuïge kaas heeft een smaak die uiteenloopt van licht tot vol pikant. De oude kaas heeft mooie witte kristalletjes.

Alles over deze kaas

Grand cru

De trots van onze kaasmeesters en het topstuk uit onze collectie, maar liefst 18 maanden gerijpt. Waar andere kazen droog worden en een harde korst krijgen, blijft de Stompetoren Grand Cru perfect snijdbaar, met een dun korstje. Voor de liefhebbers van oude kaas écht onweerstaanbaar lekker. Zeker met een glaasje port ernaast.

Alles over deze kaas

‘Eenmaal geproefd hoef je niets meer uit te leggen en komen de klanten speciaal voor de Stompetoren kaas terug!’ Marja Aarts, Delikasa Doesburg

Komijnekaas

De zachte, romige structuur van Stompetoren kaas, aangevuld met de nootachtige smaak van het komijnzaad, zorgt voor een heerlijke smaaksensatie, die alleen maar beter wordt naarmate de kaas ouder wordt. Stompetoren komijn is beschikbaar van jong t/m oud.

Alles over deze kaas

35+ kaas

Voor degenen die minder vet willen of moeten eten is dit een zeer smakelijk alternatief. Door de speciale bereiding hebben deze kazen een eigen smaak en is deze kaas toch smeuïg. Er is ook Stompetoren 35+ kaas met komijn of kruiden.

Alles over deze kaas

Minder zout

Hoewel de Stompetoren kazen sowieso al weinig zout bevatten, hebben we ook een speciale variant ontwikkeld met nog minder zout. Deze kazen rijpen circa twee maanden totdat ze de precies juiste smaak hebben. Zoutarm, maar rijk van smaak.

Alles over deze kaas

Back To Top