skip to Main Content

Stompetoren jong t/m
belegen

Heerlijk romige kaas met een volle smaak. Geschikt voor op de boterham, maar ook lekker als blokje of in gerechten.

Stompetoren jong

De jonge Stompetoren kaas is circa vier weken oud. Deze kazen zijn nog erg zacht en soepel. Het is daarom van belang dat het rijpingsproces goed in de gaten gehouden wordt. De jonge kaas moet meerdere keren per week op de planken gekeerd worden zodat de kaas mooi zijn ronde vorm behoudt. Hierbij moet de kaas voorzichtig behandeld worden. De kaas geeft een heerlijke geur af bij het aansnijden en smelt haast op de tong.

Recepten met deze kazen

BBQ Sloppy Joe

Onmogelijk om netjes te eten. En even onmogelijk om vanaf te blijven.
meer ...

Hamburgers met gesauteerde champignons

Met dunne plakjes Stompetoren Belegen kaas wordt een hamburger eerder haute cuisine dan fast food.
meer ...

Chili burrito’s

De klassieke Stompetoren Jong Belegen kaas uit Noord-Holland schittert in dit klassieke gerecht uit Mexico.
meer ...

Stompetoren jong belegen

De jong belegen Stompetoren rijpt ongeveer twee maanden voordat deze de optimale smaak heeft ontwikkeld. Tijdens deze weken worden de kazen meerdere keren in de week gekeerd en waar nodig gepoetst. Door het vochtige klimaat in het rijpingspakhuis verliezen de kazen relatief weinig vocht gedurende de rijping. Daardoor blijven de kazen heerlijk zacht & smeuïg van smaak en structuur. Niet voor niets is de jong belegen Stompetoren al eens genomineerd en in de prijzen gevallen bij de Nationale Kaaskeuringen.

‘Niet voor niets is de jong belegen Stompetoren in de prijzen gevallen bij de nationale kaaskeuringen.’

Stompetoren belegen

Stompetoren Belegen is misschien wel de bekendste variant van de Stompetoren soorten. Deze kaas heeft namelijk al eens de titel ‘Lekkerste kaas van Nederland’ gewonnen en heeft hiermee in verschillende landelijke kranten gestaan! De kaas rijpt drie tot vier maanden en is echt een allemansvriend. Stompetoren belegen staat symbool voor sublieme smeuïgheid en een prachtige volle smaak.

Stompetoren belegen staat symbool voor sublieme smeuïgheid en een prachtige volle smaak.’

Back To Top